Штампа

Пролази дан за даном, нижу се године једна за другом и тако стигосмо до још једног јубилеја наше школе. Чини нам се да смо недавно славили сто осамдесети рођендан, а већ је ту и сто осамдесет пети. Обичај налаже да се у јубиларној години сумирају резултати из претходног периода, па је ред да то и сада учинимо...

Једна од важнијих промена у школској згради у Црквеној мали у протеклих пет година је увођење парног грејања на гас. Учионице су топлије и чистије, а самим тим су постале пријатније место за рад. Сада су топли и ходник и трпезарија и све остале просторије у школи. Реновирана је и просторија у којој ученици перу руке. Саниран је под и уграђени су нови умиваоници, тако да је добијени простор и лепши и безбеднији.

Што се наставних средстава тиче, наша мала школа је богатија за један пројектор и два лаптопа. Учитељице и наставнице које раде у овој школској згради похађају бројне семинаре и обуке, па се настава непрестано унапређује, између осталог и коришћењем савремених наставних средстава.

Ученици из Црквене мале су у претходном периоду били веома успешни на такмичењима која се организују за њихов узраст. Сваке године наши најбољи математичари освајају награде на општинском, а често и на окружном такмичењу из математике. У прошлој школској години су најуспешнији били Милица Рајић, Алекса Рабаџиски и Богдан Туфегџић. Ништа мање успешни нису ни рецитатори. Годинама су у врху и на оштинском и на окружном такмичењу, а имали смо представнике и на републичком. Нажалост, због епидемије се у претходној школској години такмичење није ни одржало.

У нашој школској згради ради неколико секција, али су најактивније ритмичка и рецитаторска, које учествују на свим приредбама које се организују у школи. Дечја недеља, Дан школе, Нова година, Свети Сава, Осми март не могу да прођу без наших учесника. Мали плесачи под руководством учитељице Татјане Срејић увек изнова одушевљавају публику и њихови наступи увек су праћени најбурнијим аплаузима. Уз њих су увек и рецитатори, које припрема учитељица Светлана Јоновић.

Ове школске године радимо у необичним условима. Носимо маске, држимо дистанцу, часови су скраћени, а други и четврти разред су подељени у две групе. Ипак, чини нам се да је, без обзира на све то, наша мала школа у великом и лепом школском дворишту задржала ону топлу и присну атмосферу, која jу је увек одликовала, а која је можда и важнија од свих оних већ поменутих успеха.

 

 

Ученици наше школске зграде обележили су јубиларни Дан школе изложбом ликовних радова на тему „Другарство у доба короне“ и изложбом старих предмета везаних за школу, старих књига, свезака, часописа, школских фотографија...

11.jpg

 

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

 

Неколико ученика је положило цвеће на бисту Радице Ранковић.

18.jpg